Cara Menghantar Pautan ke Pos Instagram Tertentu

Instagram pasti tidak mempunyai kekurangan ciri yang membolehkan anda terus berhubung dengan dunia dalam talian. Anda boleh berkongsi semuanya dari gambar dan video hingga teks dan mesej suara.

Cara Menghantar Pautan ke Pos Instagram Tertentu

Tetapi, bagaimana dengan pautan?

Tentunya mesti ada cara untuk berkongsi pautan pada catatan dan profil individu, bukan?

Malangnya, tidak ada cara bagi setiap pengguna Instagram untuk berkongsi pautan pada catatan, tetapi mereka dapat berkongsi pautan di halaman bio mereka, satu per satu. Adakah anda perhatikan perkataan "setiap" dalam ayat sebelumnya? Itu kerana ada pengecualian, dan salah satu pengecualian tersebut adalah pengguna yang mempunyai lebih dari 10,000 pengikut dan akaun yang disahkan.

Mereka yang memenuhi syarat khusus boleh memasukkan URL dalam Kisah Instagram mereka yang membolehkan orang lain meleret ke atas untuk membuka pautan. Ya, sesiapa sahaja boleh memiliki ciri ini, tetapi memerlukan wang dan memerlukan akaun perniagaan jika anda tidak memenuhi syarat. Penyelesaiannya disebut Iklan Cerita berbayar, yang berharga $ 1 atau lebih bergantung pada tempoh penerbitan dan pilihan yang anda pilih.

Berikut adalah beberapa maklumat mengenai menyalin pautan Instagram, berkongsi pautan, dan menyiarkan pautan.

Hebat untuk Mendapatkan dan Menyalin Pautan Instagram

Sekiranya anda memenuhi syarat Instagram untuk menghantar pautan atau membayar Iklan Cerita Instagram, cara mendapatkan dan menyalin URL siaran Instagram sangat mudah. Anda hanya perlu tahu di mana mencarinya.

Cara Mendapatkan Pautan dari Catatan Instagram

 1. Tatal ke siaran yang ingin anda kongsi.
 2. Ketik "Elipsis mendatar" (ikon tiga titik) di sudut kanan atas.
 3. Pilih "Salin pautan."

  Kongsi pautan

Anda boleh menampal pautan di mana sahaja anda mahu, sama ada DM Instagram, aplikasi pemesejan lain, atau di mana sahaja. Ya, anda hanya boleh menampal di Instagram menggunakan Instagram DM kecuali anda memenuhi syarat tertentu atau membayar Iklan Cerita.

Cara Mendapatkan Pautan dari Profil Instagram

 1. Pergi ke profil pengguna.
 2. Ketik "Elipsis mendatar" (butang tiga titik).
 3. Pilih "Salin URL Profil."

Sejauh profil anda sendiri, sangat mudah untuk mengetahui apakah URL anda. Setiap akaun di Instagram mempunyai corak URL yang sama: //www.instagram.com/nama pengguna.

Cukup tambahkan nama pengguna yang anda pilih selepas URL Instagram, dan anda akan mempunyai pautan anda sendiri.

Menghantar Pautan Instagram di Desktop

Menyalin URL dari versi desktop Instagram jauh lebih mudah daripada dari dalam aplikasi mudah alih. Sebabnya adalah bahawa URL dapat dilihat dengan jelas di bar alamat penyemak imbas anda. Cukup arahkan ke profil atau siaran yang ingin anda kongsi, kemudian salin URL yang anda lihat di bar alamat, dan tampal di mana sahaja anda mahu.

Anda boleh melakukan ini untuk semua siaran dan profil, tidak kira sama ada bersifat peribadi atau tidak. Namun, ingatlah bahawa orang yang anda kirimkan URL tidak akan dapat melihat profil atau kandungannya jika ditetapkan kepada peribadi.

Menambah Pautan ke Catatan dan Kisah Instagram

Ramai pengguna juga menyukai kemampuan untuk menghubungkan ke halaman yang berbeza dari catatan Instagram mereka. Malangnya, ini tidak mungkin. Anda boleh menyalin pautan ke keterangan siaran anda, tetapi tidak dapat diklik.

Satu-satunya cara untuk memasukkan pautan yang dapat diklik dalam siaran anda adalah dengan menjalankan promosi berbayar. Untuk ini, anda memerlukan akaun perniagaan. Ini akan membolehkan anda menambahkan butang dan pautan CTA (Panggilan untuk Bertindak) ke siaran tajaan anda.

Bagi Cerita, perkara lebih mudah (dan lebih murah), tetapi hanya jika anda mempunyai akaun yang disahkan atau sekurang-kurangnya 10,000 pengikut. Sekiranya ini berlaku, anda boleh menambahkan pautan ke Kisah anda dalam beberapa langkah pantas:

 1. Semasa anda mengambil gambar, ketik "Ikon rantai" (ikon pautan) di bahagian atas skrin.

  Tambah Pautan

 2. Pilih "+ URL" pilihan.

  Tambah URL

 3. Tampal pautan yang ingin anda tambahkan.

Apabila anda menggunakan pautan dalam Kisah anda, setiap orang yang melihat Cerita akan mempunyai pilihan "Lihat Lagi" untuk membuka pautan dengan menggeser ke atas.

Seperti yang anda lihat, menghantar pautan Instagram lebih mudah daripada yang kelihatan tetapi ditahan oleh keperluan dan jenis akaun. Sekiranya akaun anda sesuai dengan bil, yang diperlukan hanyalah beberapa ketukan, dan anda boleh berkongsi Cerita dan profil di mana sahaja yang anda mahukan.