Bolehkah Life360 Menjejaki Anda Apabila Telefon Anda Dimatikan?

Terdapat banyak kebimbangan hari ini mengenai privasi dalam talian. Tetapi bukan hanya masalah dengan aplikasi media sosial atau platform perkongsian media. Orang mengejutkan dengan privasi mereka walaupun berkaitan dengan aplikasi pelacakan lokasi seperti Life360.

Bolehkah Life360 Menjejaki Anda Apabila Telefon Anda Dimatikan?

Kenapa? Sukar diperkatakan. Walaupun kebanyakan pengguna Life360 menggunakan aplikasi ini secara khusus untuk ketepatan pelacakan lokasinya, tidak dapat dibayangkan bahawa pada suatu ketika atau saat tertentu mereka juga menginginkan privasi beberapa saat. Oleh itu, memadam akaun pengguna atau mematikan telefon mungkin terlalu drastik. Inilah yang perlu anda ketahui mengenai keupayaan penjejakan Life360 dan bagaimana anda dapat menjadikan diri anda tidak kelihatan tanpa kehilangan fungsi telefon.

Apa Yang Berlaku Apabila Telefon Anda Dimatikan?

Setelah mematikan telefon anda, pada dasarnya anda juga akan mematikan aplikasi Life360 anda. Oleh itu, tidak ada yang dapat melihat lokasi anda sekarang. Walau bagaimanapun, ahli kalangan anda masih dapat melihat lokasi terakhir anda yang diketahui.

Ini kerana sejarah lokasi Life360 menyimpan data sehingga tiga puluh hari, untuk ahli premium, dan dua hari untuk ahli percuma.

Terdapat sebab lain mengapa Life360 tidak dapat menjejaki anda dengan telefon anda dimatikan. Sekiranya telefon anda mati maka begitu juga fungsi GPS anda. Oleh kerana Life360 bergantung pada data GPS untuk menentukan lokasi anda, aplikasi tidak akan dapat mengesan lokasi anda.

penjejakan gps

Tetapi ada sebab lain selain mematikan telefon anda yang boleh menyebabkan Life360 gagal mengesan anda. Berikut adalah beberapa yang lebih biasa.

Mod kapal terbang

Menempatkan telefon anda dalam mod kapal terbang mematikan Wi-Fi dan GPS anda. Apabila itu berlaku, lokasi anda tidak akan dipaparkan kepada anggota kalangan yang lain. Anda juga mungkin ingin bertanya kepada ahli keluarga anda jika mereka tidak meletakkan telefon mereka pada mod kapal terbang ketika anda melihat bahawa Life360 berhenti mengemas kini lokasi mereka.

Sambungan Rangkaian yang lemah

Walaupun sambungan rangkaian yang lemah tidak akan menghalang anda daripada dilacak di Life360, jika GPS anda dihidupkan, ini tidak bermaksud bahawa Life360 akan memberikan bacaan yang tepat. Aplikasi ini mungkin tidak dapat mengemas kini lokasi anda dalam masa nyata.

Apabila ini berlaku, ahli mungkin hanya dapat melihat lokasi terakhir anda atau tidak ada lokasi sama sekali. Seolah-olah anda menjeda fitur penjejakan lokasi.

Perkhidmatan Lokasi Telefon Dimatikan

Walaupun anda telah mengaktifkan penjejakan lokasi di aplikasi Life360, anggota lain tidak akan dapat melihat lokasi anda jika anda telah mematikan penjejakan GPS telefon anda. Ini adalah sesuatu yang harus anda ingat, kerana ini sering menjadi sebab mengapa sesetengah orang menghadapi masalah dengan Life360.

Sebilangan pengguna mematikan GPS sehingga tidak dapat dilacak di aplikasi media sosial. Tetapi, sebilangan kecil dari mereka sebenarnya melumpuhkan penjejakan lokasi untuk setiap aplikasi. Sebilangan besar hanya mematikan perkhidmatan lokasi dari slaid global, yang menyahaktifkan penjejakan GPS untuk semua aplikasi.

Ketidaksesuaian Aplikasi Pihak Ketiga

Sekiranya anda pernah mengalami masa tindak balas yang perlahan, anda mungkin pernah mencuba menggunakan beberapa jenis aplikasi Task Manager untuk meningkatkan prestasi. Aplikasi Pengurus Tugas atau aplikasi Pembunuh Aplikasi seharusnya meningkatkan prestasi dan menjimatkan kuasa bateri.

Oleh itu, mereka dapat mematikan beberapa ciri yang cukup penting pada telefon anda. Penjejakan lokasi menjadi salah satu daripadanya. Sekiranya anda mempunyai salah satu aplikasi ini di telefon, anda mungkin ingin mengaksesnya dan melihat tetapan atau tab kebenarannya.

Pastikan Life360 adalah salah satu aplikasi yang dibenarkan berjalan di telefon anda. Akhir sekali, pastikan anda memeriksa aplikasi antivirus juga. Kerana ini juga boleh menyebabkan Life360 tidak beroperasi secara normal.

Walaupun beberapa aplikasi atau tetapan ini berfungsi sesuai dengan permintaan anda, anda masih harus memeriksa pelbagai tetapan telefon dan aplikasi pihak ketiga untuk mengetahui sebab mengapa ahli kalangan tidak dapat melihat pergerakan anda di Life360.

Jika tidak, anda boleh menghidupkan kembali ciri tersebut secara tidak sengaja tanpa menyedari. Maka masa privasi anda akan berakhir.

Apa Yang Berlaku Apabila Anda Tiba-tiba Berhenti Menyiarkan Kedudukan Anda?

Anda mungkin biasa dengan ciri sejarah Life360. Yang mesti anda ketahui adalah bahawa anda tidak boleh mematikannya. Ini bermaksud bahawa setelah anda mematikan lokasi, kedudukan terakhir anda yang diketahui masih akan direkodkan selama tiga puluh hari.

Ahli premium dapat melihatnya selama tiga puluh hari sementara ahli percuma hanya dapat melihatnya selama dua hari selepas fakta. Ini penting untuk mengetahui sama ada anda benar-benar ingin menyembunyikan pergerakan anda. Sebelum berusaha untuk tetap berada di luar jaringan semasa perjalanan, anda mungkin mahu mematikan telefon anda atau mematikan penjejakan lokasi sebelum anda meninggalkan rumah anda.

Dengan cara itu, ahli bulatan yang lain tidak boleh menyimpulkan jalan yang anda rancangkan.

telefon dimatikan

Life360 Bukan Abang Besar

Tidak seperti kebanyakan sistem pengawasan, Life360 tidak dapat mengesan siapa pun terhadap kehendak mereka. Aplikasi ini tidak mengganggu atau maju untuk melakukan pencapaian seperti itu. Oleh itu, anda boleh yakin bahawa anda tidak akan dijejaki jika anda mematikan telefon anda.

Yang demikian, semoga petua dalam artikel ini dapat membantu anda tetap berada di luar jaringan tanpa kehilangan akses ke telefon anda pada saat-saat penting. Sejauh mana anda dapati Life360 ketika berurusan dengan bulatan yang terdiri daripada sepuluh orang? Beritahu kami seberapa kerap anda mematikan aplikasi atau telefon anda untuk menikmati privasi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found