Cara Membuat Gambar Bel Pintu Cincin Anda Lebih Jernih

Peranti Ring Doorbell biasanya boleh dipercayai dan beroperasi tanpa masalah besar, walaupun terdapat keadaan ketika kualiti video atau audio turun dengan ketara. Menurut laman sokongan Ring rasmi, masalah ini sering kali berkaitan dengan Wi-Fi.

Cara Membuat Gambar Bel Pintu Cincin Anda Lebih Jernih

Artikel ini akan memberi tumpuan kepada kualiti video Ring Doorbell, memberikan anda beberapa petua dan trik bagaimana memperbaikinya. Anda memerlukan gambar Ring Doorbell agar lebih tajam, sehingga anda dapat melihat dengan jelas siapa yang menghampiri pintu depan anda.

Sekiranya anda ingin meneka siapa, anda hanya boleh membuat lubang di pintu anda, dan bukannya membayar dolar teratas untuk peranti canggih ini.

Peranti Bel Pintu

Sebelum kita mula membincangkan kualiti gambar Ring Doorbell anda, anda harus mengetahui apa yang anda daftarkan. Perbezaan paling asas antara peranti Ring Doorbell adalah kaedah pemasangannya, pilihan kuasa mereka, dan kualiti rakaman video.

Oleh kerana artikel ini terutama mengenai kualiti rakaman, mari kita dengan cepat memecahkan semua model Ring Doorbell kepada dua kumpulan:

Kategori pertama mengandungi peranti dengan resolusi rakaman 1080p. Peranti dengan aliran HD 1080p penuh ialah Floodlight Cam, Spotlight Cam, Ring Video Doorbell 2, Ring Video Doorbell Pro, dan Stick Up Cam.

Semua peranti dalam kategori HD penuh memerlukan rangkaian dengan kelajuan muat naik dan muat turun sekurang-kurangnya 1 Mbps. Mereka berfungsi lebih baik dengan sambungan 2 Mbps dan lebih pantas.

Peranti streaming HD 720p adalah Stick Up Cam (vanila) dan Ring Video Doorbell. Mereka memerlukan kecepatan muat naik dan muat turun 1 Mbps untuk prestasi yang optimum, tetapi kelajuan sambungan yang lebih cepat juga akan bermanfaat untuk gambar yang lebih jelas.

Anda boleh menjalankan ujian kelajuan dalam talian dengan mudah untuk menentukan sama ada rangkaian anda cukup pantas atau tidak. Sekiranya anda mempunyai kurang dari 1 Mbps di bahagian muat turun atau muat naik, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk meningkatkan.

peranti cincin

Faktor yang Perlu Anda Pertimbangkan

Terdapat banyak faktor yang boleh menghalang kualiti gambar Ring Doorbell anda, tetapi mari kita mulakan dengan yang asas. Pertama sekali, pastikan anda mendapat isyarat kuat dan kuat pada peranti Ring anda.

Dengan menggunakan aplikasi Ring, lihat bahagian Health Device dan pastikan RSSI cukup baik. RSSI bermaksud Indikator Kekuatan Isyarat yang Diterima. Anda boleh melakukan banyak perkara untuk meningkatkan kekuatan isyarat jika kurang.

Pertama sekali, pastikan terdapat sedikit halangan antara penghala Wi-Fi dan peranti Ring anda. Sekiranya penghala anda berada di dalam kabinet atau jika terhalang oleh perabot lain, pindahkan dan letakkan di tempat terbuka, seperti meja anda misalnya.

Walau bagaimanapun, isyarat Wi-Fi anda bukanlah satu-satunya faktor. Pertimbangkan jumlah peranti yang disambungkan ke rangkaian Wi-Fi anda. Sekiranya semua orang di rumah menggunakan rangkaian dan penghala yang sama, tidak hairanlah laju bingkai dan resolusi buruk. Cuba gunakan kabel Ethernet pada mana-mana peranti yang menyokongnya.

Dengan cara itu, anda membersihkan kekacauan Wi-Fi dan membiarkan peranti Ring Doorbell berfungsi dengan baik. Kadang kala, mempunyai sambungan Wi-Fi yang berasingan untuk peranti Ring Doorbell anda boleh melakukan muslihat. Beberapa penghala dapat memisahkan sambungan internet anda menjadi beberapa rangkaian.

Akhirnya, pastikan penghala Wi-Fi anda dikemas kini. Sekiranya anda mempunyai penghala yang sangat lama, mis. anda menggunakan penghala yang sama selama lebih dari tiga tahun, hubungi penyedia perkhidmatan internet anda dan minta model yang dikemas kini.

Bercakap mengenai ISP, jika anda mempunyai sambungan internet yang perlahan, mungkin anda boleh menaik taraf pakej anda dan mendapatkan kelajuan muat naik dan muat turun yang lebih baik. Sekiranya ISP anda tidak menawarkan sesuatu yang lebih baik, pertimbangkan untuk beralih ke ISP yang lain.

Semua ISP utama di Amerika Syarikat, seperti Verizon, AT&T, dan T-Mobile, menawarkan rancangan dan perkhidmatan internet yang sangat baik. Liputan juga merupakan faktor besar, dan jika anda tinggal di daerah yang kurang penduduk, pastikan untuk memilih penyedia dengan liputan yang baik.

Penyelesaian Masalah Gambar Ring Doorbell

Kadang-kadang anda harus mengambil masalah ke tangan anda sendiri. Sekiranya anda mempunyai kelajuan muat turun dan muat naik yang kuat, dan kekuatan isyarat Wi-Fi anda tepat, berikut adalah beberapa petua penyelesaian masalah.

Reboot penghala anda yang bersih mungkin melakukan muslihat jika anda mengalami jeda, gagap, atau pembekuan rakaman video Ring Doorbell. Yang perlu anda buat ialah cabut penghala, tunggu kira-kira satu minit dan hidupkan semula.

Beri masa pada alat Ring anda untuk menyambung semula dan kemudian menguji kualiti gambar untuk melihat apakah but semula dapat membantu. Kadang kala, peranti yang anda gunakan untuk melihat aliran video Ring anda mungkin memerlukan reboot. Sekiranya video anda ditangguhkan, masalahnya mungkin terdapat pada peranti anda. Nyalakan semula, tunggu sebentar, dan mulakan semula video.

Sekiranya tidak ada yang dapat membantu, jalan terakhir anda mungkin mendapatkan pemanjangan Wi-Fi, seperti Ring Chime Pro. Ini akan membantu meningkatkan isyarat dan, akibatnya, kualiti video Ring Doorbell anda. Maksudnya, jika masalahnya terletak pada jarak antara penghala dan peranti anda.

loceng pintu deringan

Nasihat Perpisahan

Ini membawa kita ke kesimpulan artikel. Walau bagaimanapun, kami masih mempunyai beberapa nasihat terakhir untuk anda. Anda harus melihat jaminan Ring Doorbell anda dan melihat apakah ia masih berlaku. Kadang kala, kualiti gambar boleh merosot kerana masalah perkakasan di dalam peranti.

Sekiranya demikian, yang tinggal hanyalah mengganti peranti. Ring mempunyai perkhidmatan pelanggan yang sangat baik yang akan membantu anda menyelesaikan masalah kualiti gambar dalam masa yang singkat. Adakah anda mempunyai idea atau komen mengenai topik ini? Jangan ragu untuk menyatakannya di bahagian komen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found