Cara Memberitahu jika Anda Disekat dalam Talian

Tidak ada yang suka dikecualikan oleh rakan mereka. Malangnya, ini kadang-kadang tidak dapat dielakkan dan setiap orang akan mengalaminya sekurang-kurangnya sekali dalam hidup mereka. Pengecualian ini dulunya bermaksud anda tidak diundang ke pesta atau tempat tidur malam, tetapi sekarang ia berbeza.

Bagaimana untuk memberitahu jika anda disekat dalam talian

Oleh kerana orang menghabiskan lebih banyak masa untuk meluangkan masa di media sosial daripada secara peribadi, mengelakkan rakan mengambil borang baru dalam talian. Daripada tidak mengundang anda, orang sekarang secara senyap-senyap dapat menyekat anda daripada berinteraksi dengan akaun dalam talian mereka. Sama seperti aplikasi pesanan sosial popular yang lain, Line mempunyai ciri ini juga.

Tidak bagus untuk disekat, tetapi tidak mengetahui bahawa anda disekat adalah lebih buruk lagi. Teruskan membaca untuk mengetahui pelbagai cara untuk memeriksa sama ada anda benar-benar disekat pada aplikasi Talian sembang.

Apa Yang Berlaku Apabila Anda Disekat?

Apabila seseorang menghalang anda melalui Talian, anda tidak akan dapat berinteraksi dengan mereka dengan cara apa pun. Ini termasuk menghantar teks kepada mereka, memanggil mereka, memulakan perbualan video dengan mereka. Anda akan dipindahkan dari senarai rakan mereka ke senarai Pengguna yang disekat mereka.

Namun, ini tidak bermaksud anda dikeluarkan secara kekal dari akaun mereka. Fikirkan lebih seperti masa tamat. Sekiranya mereka ingin membuang anda, mereka perlu mengambil langkah tambahan. Dengan kata lain, mereka belum pasti sama ada mereka mahu membuang anda dari senarai rakan mereka sepenuhnya. Dengan demikian, mereka dapat mengubah fikiran dan membebaskan anda kapan saja.

5 Cara untuk Mengetahui Sekiranya Anda Disekat Secara Talian

Terdapat beberapa cara mudah untuk memeriksa sama ada anda disekat di Talian, tetapi ada juga beberapa yang mungkin tidak berlaku kepada anda. Mari mulakan dengan yang paling jelas.

Cuba Mesej Orang yang Anda Suspek Telah Menyekat Anda

Seperti yang anda ketahui, pengguna yang disekat tidak dapat menghantar mesej atau menghubungi orang yang telah menyekatnya, jadi cubalah ini terlebih dahulu. Anda boleh mencuba menghantar teks atau memanggilnya dan melihat apa yang berlaku. Anda mungkin menganggap mereka berada di luar talian atau di luar, sedangkan mereka sebenarnya telah menyekat anda.

Sekiranya penerima menerima dan membaca mesej anda, anda akan melihat pilihan 'Baca'. Sekiranya ini tidak muncul, mereka telah mengetahui cara melihat mesej tanpa memberitahu anda, atau mereka telah menyekat anda.

Buat Sembang Berbilang Orang dengan Mereka

Sembang berbilang orang serupa dengan sembang kumpulan, tetapi lebih baik untuk mengetahui sama ada anda disekat. Anda hanya perlu menambahkan orang yang anda fikir telah menyekat anda dengan orang lain. Cuba tambahkan akaun rasmi dan bukannya rakan secara rawak, kerana apabila anda membuat ruangan dengan mereka dan penyekatnya, ia akan kosong jika mereka benar-benar menyekat anda.

Tidak seperti kumpulan, orang yang anda jemput tidak perlu mengesahkan untuk menyertai sembang berbilang orang, melainkan akaun rasmi. Anda akan langsung mengetahui sama ada mereka menyekat anda atau tidak.

Lihat Profil Mereka

Sekiranya anda dapat melihat siaran orang ini sebelum dan sekarang anda tiba-tiba tidak dapat, anda boleh menganggap mereka menyekat anda. Untuk melihat catatan mereka, ketik nama mereka di senarai rakan anda. Selepas itu, pilih Catatan di bahagian bawah skrin anda. Sekiranya anda disekat, halaman ini akan kelihatan kosong. Anda juga boleh menyemak Foto / Video di sebelah Pos dan melihat sama ada ia sama.

Cuba Kirim Tema

Anda tidak dapat menerima hadiah dari pengguna yang disekat, jadi anda boleh mencuba menghantar tema kepada orang yang anda percayai telah menyekat anda tanpa perlu mengeluarkan wang. Ketuk Lagi di kanan bawah skrin anda dan kemudian pilih Tema Kedai. Pilih tema apa pun dan ketik Hantar sebagai hadiah. Kemudian pilih penerima dan terus ketuk Seterusnya.

Sekiranya anda disekat, anda akan mendapat permintaan yang mengatakan bahawa mereka sudah mempunyai tema. Mereka mungkin memilikinya, tetapi kemungkinan besar mereka telah menyekat anda. Sekiranya anda belum disekat, skrin seterusnya akan meminta anda mengesahkan pembelian tema tersebut. Cukup keluar dari skrin dan anda tidak akan dikenakan bayaran untuk tema tersebut.

Beli Mereka Pelekat

Silap mata ini serupa dengan yang sebelumnya. Daripada memilih ‘Tema Kedai’, pilih ‘Stiker Kedai.’ Pilih mana-mana pelekat dan hantarkan sebagai hadiah kepada orang yang anda syak telah menyekat anda. Sekiranya mereka telah melakukannya, anda tidak akan dapat mengesahkan pembelian, dan anda akan mendapat permintaan yang sama dengan mengatakan bahawa mereka sudah mempunyai pelekat. Anda boleh membatalkan pembelian pada bila-bila masa dengan keluar dari kedai sekiranya kecurigaan anda ternyata salah.

Soalan Lazim

Sekiranya seseorang membebaskan saya, adakah mereka akan mendapat mesej yang saya hantar?

Berdasarkan ujian kami pada bulan November 2020, tidak. Orang yang menyekat anda tidak akan menerima sebarang mesej yang dihantar semasa anda disekat. Tetapi, sebaik sahaja mereka memblokir anda, semua mesej yang dihantar akan melalui. u003cbru003eu003cbru003e Sayangnya, anda tidak akan mendapat makluman bahawa orang lain tidak menyekat anda sehingga anda perlu terus menggunakan kaedah di atas untuk melihat apakah rakan anda mengalami perubahan hati.

Adakah mesej saya masih dapat dilihat oleh orang lain?

Ya. Walaupun pengguna lain menyekat anda, mereka masih akan mendapat akses ke sebarang mesej yang anda hantar pra-blokir. Walau bagaimanapun, jika anda bimbang tentang berlama-lama pesan dalam sembang pengguna lain, anda boleh ‘Menghantar’ mesej. Cukup tekan lama kandungan yang dipersoalkan dan ketik 'Unsend.' Talian akan memberi anda amaran bahawa ini mungkin tidak berfungsi tetapi teruskan.u003cbru003eu003cbru003ePengguna lain akan melihat bahawa anda menarik balik mesej tetapi mereka tidak akan mempunyai akses ke kandungan itu lagi dengan andaian berjaya.

Saya Melihat Apa Yang Anda Lakukan Di sana

Sekiranya anda betul, lima helah ini akan membantu anda mengetahui dengan pasti bahawa seseorang telah menyekat anda. Walaupun kesedaran bahawa anda telah disekat oleh rakan tidak pernah menyenangkan, tidak ada gunanya merasa tidak enak. Mungkin mereka akan sedar dan membebaskan anda.

Adakah anda pernah disekat oleh rakan di Talian atau aplikasi pemesejan lain? Sekiranya demikian, bagaimana ia mempengaruhi persahabatan anda dalam kehidupan sebenar? Ceritakan pengalaman anda dalam komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found