Ulasan Wileyfox Storm: Telefon murah yang tidak begitu ceria

Ulasan Wileyfox Storm: Telefon murah yang tidak begitu ceria

Gambar 1 dari 10

Wileyfox Storm: Bahagian atas depan

Wileyfox Storm: Bahagian depan bawah
Ulasan Wileyfox Storm: Pandangan depan
Ulasan Wileyfox Storm: Panel belakang
wileyfox_storm_5
Ulasan Wileyfox Storm: Logo Wileyfox
Ulasan Wileyfox Storm: Bahagian bawah belakang
Ulasan Wileyfox Storm: Tepi kanan
Ulasan Wileyfox Storm: Tepi bawah
Ulasan Wileyfox Storm: Bahagian atas
£ 200 Harga semasa dikaji

Pengilang telefon pintar Britain kecil-kecilan Wileyfox sedang berusaha yang mustahil. Di dunia di mana syarikat gergasi global Samsung dan Sony sedang berjuang untuk menjana wang, ia berusaha untuk melengkapkan ceruk kecilnya sendiri, dengan menawarkan telefon bimbit berharga rendah dengan cetakan OnePlus One dan OnePlus 2. Penawaran terbarunya adalah Ribut Wileyfox.

Lihat telefon pintar Terbaik yang berkaitan tahun 2016: 25 telefon bimbit terbaik yang boleh anda beli hari ini

Ini adalah telefon pintar kedua syarikat - tindak lanjut dari Wileyfox Swift, yang seperti yang kami nyatakan dalam tinjauan kami, tidak begitu pantas - dan, dengan tepat, ia mempunyai jeroan yang jauh lebih kuat dan layar 5.5 inci yang lebih besar. Walaupun begitu, masih tidak terlalu mahal: anda boleh mendapatkan Storm hari ini dengan harga £ 200, dan anda juga tidak perlu mendapat jemputan eksklusif untuk membeli satu.

Persoalannya: adakah harganya setimpal?

Ulasan Wileyfox Storm: Reka bentuk

Dari depan, Wileyfox Storm menyerupai persilangan antara LG G3 dan Nexus 4. Telefon bimbit didominasi oleh skrin 5.5innya, dan walaupun agak sudut untuk sebahagian besar, hujung atas dan bawah telefon bimbit mempunyai lembut lengkung kepada mereka. Ini bukan rupa yang buruk, tetapi ia sangat tidak dapat digambarkan. Satu penyimpangan kecil di bahagian depan adalah lampu kilat LED untuk digunakan dengan kamera menghadap ke depan. Ini bertujuan untuk mengurangkan kekasaran selfie cahaya rendah, tetapi mengganggu: bulatan kecil putih dan kuning di bahagian depan yang berwarna hitam dan bersih.

Membalikkan Badai menampakkan reka bentuk yang lebih berbeza. Bahagian belakang selesai dengan "batu pasir hitam" - hitam dan berbintik-bintik, dengan kata lain. Ia dibina dari plastik lembut, dan mempunyai tekstur seperti yang terasa ganjil, tetapi memberikan cengkaman yang cukup sehingga anda tidak pernah merasa terancam untuk menjatuhkannya, walaupun ukurannya.

Di tengah belakang terdapat logo plastik rubah timbul, yang tidak berjarak satu juta batu dari kepala alien khas pada komputer riba Alienware. Tidak seperti Wileyfox Swift, pelat belakang tidak boleh ditanggalkan, yang merupakan pengawasan yang sedikit aneh, memandangkan ia bukan reka bentuk logam unibody. Butang rumah akan bersinar apabila anda mempunyai mesej, namun ini adalah sentuhan bersahaja yang bagus.

Ringkasnya, Wileyfox Storm adalah telefon bimbit jarak jauh yang cukup pintar, tetapi ia bukan reka bentuk unggulan untuk menyaingi LG, Samsung dan Apple.

Ulasan Wileyfox Storm: Logo Wileyfox


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found