Ulasan Linksys WRE54G Wireless-G Range Expander

£ 51 Harga semasa dikaji

Rentang prestasi masih merupakan tumit Achilles yang mengecewakan untuk rangkaian tanpa wayar di negara di mana dinding bata adalah norma dan isyarat secara rutin disekat oleh penyusun logam. Di sinilah penghubung Wireless-G Range Linksys sesuai. Ia direka khas untuk menyiarkan semula WLAN anda ke kawasan yang lebih luas.

Ulasan Linksys WRE54G Wireless-G Range Expander

Range Expander kecil dan rapi, dengan udara tunggal yang kuat dan reka bentuk yang jelas dimaksudkan untuk pemasangan di dinding. Semasa pemasangan, cukup pasangkan Range Expander ke soket kuasa di dekat titik akses anda dan tahan butang konfigurasi Auto selama beberapa saat. Selepas itu, dua LED di bahagian atas menyala biru untuk menunjukkan hubungan yang berjaya. Penyediaan automatik tidak akan berfungsi jika WLAN anda menggunakan penyulitan, kerana Range Expander tidak dapat mengesan kunci anda secara automatik. Sebaliknya, anda perlu mematikan penyulitan sementara untuk menyiapkan Range Expander.

Setelah dikaitkan dengan AP, anda boleh menggunakan utiliti yang disediakan untuk mengubah tetapan. Walau bagaimanapun, ini hanya berfungsi dengan rangkaian dalam julat 192.168.1.x. Tetapan juga dapat diakses melalui penyemak imbas web dan alamat IP lalai 192.168.1.240. Di sini, skrin penyediaan mudah membolehkan anda mengkonfigurasi alamat IP secara manual, menukar SSID, saluran dan alamat MAC dari titik akses jauh, atau mematikan siaran SSID. WEP juga boleh dihidupkan di sini, tetapi WPA tidak disokong.

Untuk menguji prestasi, kami mengaitkan Range Expander dengan router Linksys WRT54GS Wireless-G dengan SpeedBooster. Walau bagaimanapun, Expander tidak menyokong Afterburner, jadi akses jarak yang diperluas terhad kepada 802.11g biasa. Kami meletakkan Expander di dekat pintu belakang pejabat kami, lalu membawa buku nota Centrino ke halaman di mana rangkaian wayarles lemah. Salinan fail 200MB ujian dari sistem desktop yang dilampirkan melalui Ethernet berwayar ke penghala WRT54GS mengambil masa 346 saat, tetapi dengan Range Expander antara 208 saat.

Menurut forum dalam talian, Range Expander boleh memilih kombinasi firmware, tetapi kami tidak menghadapi masalah semasa ujian. Namun, kami tidak dapat menggunakannya dengan penghala WLAN Robotik A.S. Namun, jika anda sudah memiliki peralatan Linksys Wireless-G, Range Expander adalah cara mudah untuk meningkatkan kekuatan isyarat pada jarak yang lebih jauh.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found