Cara Meningkatkan Kapasiti Tempat Perlindungan di Lords Mobile

Sekiranya anda baru menggunakan Lords Mobile, anda mungkin sudah beberapa kali bertemu dengan pasukan pemain musuh dan kalah secara monumental. Pemain baru dapat mengurangkan kerugian mereka dengan ketara dan menyelamatkan pahlawan dari kematian awal mereka melalui bangunan tempat perlindungan yang dibina di istana. Walau bagaimanapun, tempat perlindungan ini tidak selalu dapat menahan pasukan sebanyak yang dimiliki tentera anda, menjadikan kerugian hampir pasti jika dibandingkan. Nasib baik, ukuran tempat tinggal bertambah dengan peningkatan Istana dan faedah tertentu yang dapat anda perolehi sepanjang perjalanan.

Cara Meningkatkan Kapasiti Tempat Perlindungan di Lords Mobile

Tempat perlindungan melindungi tentera anda dan, yang lebih penting, pahlawan anda daripada mati. Walaupun pahlawan muncul semula setelah tujuh hari, menjaga mereka di tempat perlindungan adalah kaedah yang berkesan untuk membolehkan mereka bertengkar pada hari lain. Sebenarnya, disarankan untuk selalu menjaga pahlawan di tempat perlindungan, walaupun ketika anda sedang dalam talian dan menggerakkan pasukan anda. Tidak ada keterangan kapan pemain musuh berpeluang menyerang istana anda dan menyerang anda.

Apa yang Mengehadkan Kapasiti Tempat Perlindungan?

Kapasiti tempat perlindungan hanya dibatasi oleh ukuran istana anda, yang juga menunjukkan ukuran pasukan maksimum yang dapat anda kirimkan pada awal permainan. Di tingkat istana pertama, anda hanya dapat menempatkan 1 600 askar ke tempat perlindungan, yang sama dengan ukuran tentera permulaan.

Semasa anda menaik taraf istana, ukuran tentera awal dan keupayaan tempat perlindungan anda akan saling mencerminkan. Pada tingkat Istana 25, jumlah tentera dan tempat tinggal anda sama dengan 200.000.

Kapasiti tempat perlindungan asas tidak dapat ditingkatkan lebih jauh kerana tidak ada lagi peningkatan istana setelah tingkat 25, dan bangunan lain tidak mempengaruhi kemampuan ini.

Musuh terbesar anda dalam mencapai kapasiti tempat tinggal maksimum adalah masa dan sumber. Menaik taraf bangunan boleh memakan masa, terutamanya di peringkat kemudian. Pemerolehan sumber juga merupakan proses yang memerlukan nuansa dan strategi, dan banyak panduan dalam talian dapat mengajar anda bagaimana untuk menjadi lebih baik. Namun, ada beberapa cara lagi untuk mendapatkan sedikit peningkatan kapasiti tempat tinggal.

Perluasan Tempat Perlindungan

Di pohon penyelidikan "Perintah Tentera", anda dapat menemukan item penyelidikan yang disebut "Shelter Expansion." Meneliti teknologi ini, pertama kali menghendaki anda meningkatkan Akademi anda ke tahap 20 dan mempunyai Penyimpanan Emas II di pangkalan anda. Tahap pertama pengembangan memberikan 500 kapasiti tambahan, meningkat dengan peningkatan masa depan.

Peningkatan lebih lanjut untuk pengembangan tempat perlindungan di pokok penyelidikan memerlukan semakin banyak sumber dan masa untuk diselesaikan, yang dapat terbukti menjadi cabaran dengan sendirinya ketika anda baru memulai. Wira dan tentera yang mempercepat pemerolehan sumber atau masa penyelidikan yang lebih rendah mungkin patut dicuba. Anda juga perlu meningkatkan Akademi dan Penyimpanan Emas II untuk mendapatkan akses ke peringkat penyelidikan yang lebih tinggi. Tahap penyelidikan akhir, "Shelter Expansion 10," memerlukan Akademi tahap 25 dan Emas Penyimpanan II tahap 10, dan menambah jumlah 50 000 untuk tempat tinggal.

Tahap Pemimpin

Sekiranya anda meletakkan pahlawan Pemimpin ke tempat perlindungan, tahapnya akan meningkatkan daya dukung tempat perlindungan. Seorang pahlawan tahap 1 akan meningkatkan bonus sebanyak 80 pasukan. Walau bagaimanapun, seorang pahlawan tahap 8 akan membolehkan sejumlah 10 000 pasukan tambahan di tempat perlindungan.

Keluarga

Hanya ada satu orang yang dapat berinteraksi dengan tempat perlindungan dan kemampuannya. The Harpy adalah pakatan 2B yang sangat menyokong yang memberikan mata VIP tambahan dan peningkatan kapasiti tempat tinggal. Pada tahap 60, Harpy dapat meningkatkan tempat perlindungan dengan 50 000 lebih banyak pasukan.

Tentera Dorong

Meningkatkan Saiz Maksimum Angkatan Darat anda melalui Peningkatan Ukuran Tentera akan sementara waktu meningkatkan ukuran tentera anda sebanyak 20% atau 50%, bergantung pada jenis penambahan yang anda perolehi. Peningkatan yang sama akan berlaku untuk kapasiti tempat perlindungan asas, yang membolehkan anda menyimpan 240 000 atau 300 000 askar di tingkat Istana 25. Peningkatan tempat perlindungan tambahan, seperti melalui pahlawan, penyelidikan, atau keluarga, akan berinteraksi dengan dorongan ini juga, secara berkesan meningkatkan faedah mereka.

Namun, perhatikan bahawa Army Size Boost hanya berlangsung selama empat jam, yang bermaksud anda harus memerhatikan ketika masa berlakunya habis.

Kapasiti Tempat Perlindungan Maksimum

Sekiranya anda mempunyai Pemimpin tahap 8 di tempat perlindungan, Harpy yang berpengalaman sepenuhnya, Kastil tingkat 25, dan semua pengembangan tempat tinggal, kapasiti tempat perlindungan asas anda menjadi 310 000. Sekiranya anda kemudian menggunakan Peningkatan Ukuran Tentera, ini akan menjadi berkesan 000 kapasiti tempat tinggal sehingga empat jam.

Soalan Lazim Tambahan

Berapa banyak pasukan yang boleh anda muat di tempat perlindungan di Lords Mobile?

Sekiranya anda menggunakan semua trik dalam buku ini dan telah menaik taraf bangunan, pahlawan, keluarga, dan pohon penyelidikan sepenuhnya, tempat perlindungan dapat memiliki kapasiti yang besar. Dengan mempertimbangkan semua perkara, tempat perlindungan sentiasa memerlukan 310 000 tentera untuk dilindungi dari serangan musuh.

Anda boleh meningkatkan jumlah itu buat sementara waktu menjadi 465 000 dengan menggunakan 50% Army Size Boost. Namun, peningkatan itu akan menguras Permata yang ada dengan cepat.

Bolehkah anda menarik pasukan dari tempat perlindungan pada bila-bila masa?

Semasa menetapkan tempat perlindungan untuk pasukan dan pahlawan, anda dapat memilih antara pertahanan 1 jam, 4 jam, 8 jam, dan 12 jam. Selepas masa itu, semua pasukan dan pahlawan akan dilarikan dari tempat perlindungan dan terpaksa berjuang sendiri. Anda juga dapat mengatur pemberitahuan untuk mengingatkan anda 10 minit sebelum waktu habis untuk memastikan pasukan dapat kembali ke tempat perlindungan.

Sekiranya anda kembali ke permainan lebih awal, anda boleh membuang pasukan dan pahlawan secara manual, walaupun pemasa belum habis. Anda kemudian boleh meletakkannya kembali untuk jangka masa yang lain untuk memanjangkan perlindungan.

Terlindung di Lords Mobile

Sekarang setelah anda mengetahui kapasiti perlindungan maksimum, anda dapat mengatasinya dengan penyelidikan dan pengurusan sumber pintar. Sekiranya anda mengenal Harpy, ia akan memastikan pasukan anda dilindungi dari serangan bermusuhan.

Apa strategi perlindungan anda di Lords Mobile? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found