Cara Memainkan MP4 di Kindle Fire

Anda mempunyai beberapa fail MP4 yang ingin dipindahkan dari PC ke tablet Fire anda, tetapi terdapat ralat yang memberi amaran bahawa fail MP4 tidak disokong. Jangan risau. Terdapat cara agar fail dimainkan di Kindle anda. Pertama, mari kita lihat mengapa masalah ini berlaku, dan cara terbaik untuk mengatasinya.

Cara Memainkan MP4 di Kindle Fire

Masalah dengan MP4 di Kindle Fire Anda

Walaupun semua tablet Fire menyokong fail MP4, mereka hanya dapat memainkan format tertentu - MP4 H.264 dengan resolusi 1024 × 600 piksel, kadar bingkai 30fps, dan kadar bit 1500kbps.

Sekiranya fail MP4 tidak memiliki format yang tepat ini, anda akan mendapat ralat pada tablet Fire anda. Satu-satunya cara untuk memainkan fail tersebut adalah menukarnya. Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menggunakan perisian menukar video. Kemudian anda boleh memindahkan fail dengan kabel USB.

Kindle

Penukar Video

Ini adalah penukar terbaik di pasaran, yang boleh menukar ke format H.264 MP4 yang anda perlukan.

Proc Video

Video Proc adalah pakej perisian berbayar yang menawarkan percubaan percuma. Bergantung pada keperluan anda, bahkan versi percubaan mungkin cukup untuk anda, kerana membolehkan anda menukar video dengan panjang kurang dari lima minit. Sekiranya anda mempunyai video yang lebih panjang, anda mesti mendapat versi berbayar atau pergi dengan penukar lain.

Versi berbayar menjadikan perisian ini bebas iklan sepenuhnya. Ia mempunyai antara muka yang hebat dan sangat senang digunakan. Walaupun anda belum pernah mencuba menggunakan perisian tersebut sebelumnya, ini akan menjadi proses yang mudah dan intuitif. Kualiti video output luar biasa dan kelajuan penukaran cepat. Selain format MP4 yang diperlukan, ia menyokong lebih dari 70 format lain yang berbeza.

Versi penuh berharga $ 30. Sekiranya anda mempunyai banyak fail untuk ditukarkan, atau fikir anda mungkin menggunakannya pada masa akan datang, itu adalah pelaburan yang sangat baik.

Penukar UniConverter

UniConverter mungkin merupakan penukar video versi berbayar terbaik. Sekiranya anda melabur dalam perisian, ia akan menawarkan penukaran yang cepat dan berkualiti tinggi, antara muka yang hebat dan intuitif untuk digunakan, dan alat penyuntingan yang berguna. Versi berbayar juga bebas iklan.

Walau bagaimanapun, versi percubaan agak terhad. Anda boleh menukar hanya satu pertiga daripada keseluruhan video dengan sangat perlahan. Anda tidak boleh memuat turun video itu sendiri dan dihujani iklan. Perisian ini menyokong 35+ format video. Mereka juga mempunyai format Kindle Fire yang telah dibuat sehingga anda dapat menukar fail MP4 dengan mudah. Harganya ialah $ 40, dan jika anda bersedia membayar harga yang tinggi, anda akan mendapat perisian yang hebat.

DivX

DivX memang hadir dengan versi percuma, tetapi anda harus berhati-hati semasa memasangnya untuk mengelakkan sebarang tambahan yang tidak diperlukan oleh perisian. Semasa pemasangan, muncul tab yang meminta anda memuat turun beberapa perisian tambahan yang mungkin tidak anda perlukan. Mereka juga akan meminta alamat e-mel, tetapi anda boleh melangkau bahagian itu.

Video

Setelah anda memasang versi percuma, anda akan menyedari bahawa versi ini sangat berfungsi. Anda akan mempunyai kelajuan penukaran yang kuat, dengan fail output berkualiti tinggi. Terdapat pilihan format terhad, tetapi tidak untuk format MP4 yang anda perlukan. Ini bermakna anda boleh menggunakan versi percuma dengan selesa untuk menukar semua fail anda.

Sekiranya anda pernah memutuskan untuk mengemas kini DivX, anda boleh mengakses ciri tambahan dengan membayar setiap ciri individu yang anda perlukan, atau dengan menaik taraf ke DivX Pro dengan harga hanya $ 20.

Penukar Video FreeMake

Seperti penukar yang disebutkan sebelumnya, FreeMake mempunyai versi percubaan, tetapi sangat terhad berbanding versi penuh. Semasa pertama kali memasang perisian, mereka akan meminta anda mendaftar, jika anda boleh melangkau bahagian proses ini.

Versi percuma mempunyai banyak iklan yang muncul terus-menerus, dan video outputnya akan mempunyai beberapa perkara yang diedit di dalamnya. Mereka menambahkan logo syarikat pada awal dan akhir video anda, dengan beberapa teks yang mengganggu di tengahnya. Ini adalah perkara yang mungkin tidak anda mahukan dalam video siap anda, jadi anda harus mendapatkan versi berbayar.

Versi berbayar sangat mengagumkan. Dengan antara muka yang bertenaga dan berwarna-warni yang sangat intuitif dan senang digunakan. Kualiti video juga terkenal. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda mampu membelinya. Jika tidak, anda harus memilih pilihan perisian percuma yang lain.

Kilang Penukar Video WonderFox HD

Ini adalah perisian premium, tetapi tidak seperti yang sebelumnya, ia mempunyai versi percuma yang boleh digunakan. Ia membolehkan anda menukar video yang berdurasi kurang dari lima minit. Iklan muncul sekali-sekala, tetapi tidak begitu mengganggu. Mereka tidak membuat anda memasang apa-apa tambahan semasa penyediaan, jadi itu adalah kelebihan besar.

Antaramuka sangat asas, dan walaupun ini menjadikannya agak jelek, sangat mudah digunakan. Kelajuan penukaran dan kualitinya cukup tinggi, walaupun dalam pilihan percuma.

Anda boleh mendapatkan versi penuh dengan harga $ 30 dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

ConvertFiles

Ini adalah kumpulan terakhir, dan ia mempunyai sesuatu yang unik. Tidak seperti semua penukar yang disebutkan sebelumnya, ini adalah berasaskan penyemak imbas. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu memuat turun apa-apa untuk menukar fail MP4 anda. Paling baik, percuma untuk digunakan - pergi ke laman web mereka dan mula menukar.

Laman web kelihatan sangat telanjang, seperti sesuatu dari 20 tahun yang lalu, tetapi kualiti fail output benar-benar baik. Secara perbandingan, lebih lambat daripada yang lain, tetapi jika anda hanya mempunyai beberapa fail untuk ditukar dan tidak keberatan menunggu, itu adalah pilihan yang paling tidak menyakitkan.

Mula Menukar

Sekarang setelah anda memilih pilihan yang paling sesuai dengan keadaan anda, satu-satunya perkara yang tinggal ialah mula menukar fail anda. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan salah satu pilihan percuma atau dalam talian, ingatlah untuk bersabar.

Adakah anda tahu ada penukar video yang lebih baik? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found