Ulasan Magellan Maestro 4215

£ 176 Harga semasa dikaji

Magellan telah berada dalam permainan GPS dari word go dan mempunyai pelbagai produk sepanjang tangan anda - dari unit hiking hingga pencari ikan - tetapi dalam dunia satnav, kehadirannya tidak begitu kuat. Ini bertujuan untuk menyelesaikannya dengan rangkaian peranti Maestro, yang diwakili oleh 4215.

Ulasan Magellan Maestro 4215

Ia pasti berbeza: bukannya beratus-ratus pilihan dalam menu, Maestro menawarkan pelbagai pilihan yang mudah, menjadikannya mudah untuk dikendalikan. Perancangan laluan adalah mudah: sementara yang lain - khususnya TomTom dan Navman - canggung dalam mengira laluan dari A ke B tanpa isyarat GPS, sistem peranti ini intuitif dan mudah digunakan, dengan titik jalan titik-di-peta dengan mudah ditambahkan.

Di luar jalan, bagaimanapun, tidak begitu panas. Di laluan ujian kami, arahan suaranya tidak begitu jelas dan tidak dapat dilupakan. Kami juga tidak menyukai penyegaran skrin perlahan, yang lebih perlahan daripada semua peranti lain di sini, dan skema warna coklat dan hijau jelek tidak mudah dilihat. Persimpangan tidak ditunjukkan dengan jelas di peta, walaupun ini dikurangkan oleh paparan layar split di mana separuh skrin diisi oleh ikon giliran seterusnya pada pendekatan ke persimpangan yang berkaitan.

Terdapat juga kelemahan lain. Perancangan laluan berbilang titik tersedia, tetapi anda harus mengaktifkan setiap kaki secara manual; carian poskod hanya empat digit; dan tidak ada maklumat Bluetooth atau kamera laju yang diprapasang. Terdapat beberapa titik baik, seperti peralihan semula manual cepat dan ciri yang menghasilkan senarai tempat menarik berhampiran jalan keluar lebuh raya seterusnya, tetapi dalam kebanyakan aspek, satnav ini tidak dapat bersaing dengan budak lelaki besar.

Perincian

Penggunaan GPS disyorkan Dalam kereta

Pemetaan

Peta disediakan Eropah barat
Penyedia data peta Navteq

Perkakasan

Saiz skrin 4.3in
Resolusi 480 x 272
Model / model chipset GPS SiRFstarIII
Jenis pelekap dalam kereta Kaca Depan
Antena GPS luaran disertakan? tidak
Sokongan Bluetooth tidak
Pembaca kad memori panel depan iya
Keluaran fon kepala tidak
Segerakkan melalui kabel? iya
Segerakkan melalui buaian? tidak
Pemancar FM? tidak

Fungsi lain

Maklumat lalu lintas Tiada
Amaran kamera laju iya
Pencarian poskod 4 digit
Eksport tracklog tidak

Perisian PC

Perisian dibekalkan Pengurus POI

Dimensi

Dimensi 123 x 18 x 83 mm (WDH)

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found